„Trzy kolory”
Składniki:
3 różyczki brokuła (u mnie świeży)
fasolka szparagowa żółta (kilka sztuk z mrożonki)
burak
Buraka myjemy i gotujemy pod przykryciem do miękkości (niestety to warzywo choć jest jednym z ulubionych Ali, bardzo długo się gotuje, hmm chyba z godzinę gotowałam dzisiejszego buraka, pilnujcie żeby woda nie wyparowała podczas gotowania:) ). Brokuły i fasolkę można gotować razem, także do miękkości lub al’dente.
Ugotowanego buraka obieramy i kroimy wg upodobań dziecka (w krążki, słupki, ja dziś zaszalałam i część buraka pokroiłam jak do carpaccio, ale Ala jednak woli w całości lub w krążkach.
To wszystko:) ot, taki nieskomplikowany warzywniak dziś.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep