Składniki:
dowolna ilość kaszki manny
1 banan
3-4 łyżki jogurtu naturalnego (u nas jogurt po 9 m.)

Żadne odkrywcze śniadanie, ale gdy matka weny nie ma, musi wystarczyć:)

Gotujemy w garnku ok. 1 szklanki wody (lub mleka roślinnego), gdy zacznie wrzeć powoli wsypujemy kaszkę cały czas mieszając, sypiemy na oko tak by konsystencja była bardzoooo gęsta, wręcz trudna do mieszania. Gotujemy ok 3 minut i przelewamy do miseczki. Odstawiamy na noc do lodówki, rano podgrzewamy w mikrofali jeśli ktoś używa, lub w garnuszku z odrobiną wody by kaszka się ociepliła, ale nie przypaliła. Kroimy w kostki i gotowe. Ja podałam dziś z bananem w plasterkach, część banana podusiłam i dodałam do jogurtu naturalnego, część kostek z manny polałam jogurtem.

 

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep