Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

13 maja 2014

Kaszka orkiszowa z morelami i gryką ekspandowaną

1/2 szklanki kaszki orkiszowej;1 1/4 szklanki wody;4 morele suszone;łyżka gryki ekspandowanej;listki mięty. Kaszkę ugotować na wodzie wraz z pokrojonymi suszonymi morelami. Wyłożyć do miseczki, posypać gryką i listkami mięty.

1/2 szklanki kaszki orkiszowej;
1 1/4 szklanki wody;
4 morele suszone;
łyżka gryki ekspandowanej;
listki mięty.

Kaszkę ugotować na wodzie wraz z pokrojonymi suszonymi morelami. Wyłożyć do miseczki, posypać gryką i listkami mięty.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Kasia

Dodano opinię: 20.05.2021

Czy do przepisów z kaszą orkiszową,używacie jasnej czy ciemnej? 😉

alaantkoweblw

Dodano opinię: 24.05.2021

jasnej.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek