Składniki:

kaszka kukurydziana
garść rodzynek
tak tak,bardzo krótka lista:)

Posiekane rodzynki (ok.10sztuk:) i kaszkę kukurydzianą (ja sypałam na oko, więc myślę że ok 0.5 szklanki max) wsypujemy do wrzątku (ok. 3/4 szklanki wody) i cały czas gotujemy na małym ogniu (ok 10-15min, w zależności od tego jaką kaszkę posiadamy -błyskawiczna gotuje się z 3min, ale ja mam zwykłą więc gotowałam 15min, poza tym chciałam by rodzynki zmiękły).
Musimy uzyskać mega gęstą konsystencję:) Następnie zdejmujemy kaszkę z ognia i przelewamy do miseczki, czekamy aż wystygnie i przewracamy miseczkę do góry dnem, chlup!kaszka wyskakuje jak babka z piasku za starych dobrych, beztroskich dziecinnych czasów w piaskownicy:)
Mój sekret jest taki, że robię tą kaszkę wieczorem, odstawiam do lodówki, a rano tylko podgrzewam ok30sek w mikrofali lub w rondelku.
„kukurydziane słoneczko” łatwo trzyma się dziecku w rączce i nie rozpada się od razy gdy jest zrobione w małej ilości wody na bardzoooo gęsto:)
Jabłko obok bo Ala jak zawsze lubi wybór:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep