Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

02 kwietnia 2014

Ciastka bananowe z suszonymi owocami

Przepis ze zdjęciem TUTAJ Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyżka miękkiego masła 1 jajko 1 miękki banan (duży) garść suszonych rodzynek garść suszonej żurawiny 1/2 startego jabłka loboRozgrzewamy piekarnik do 200’C. Mąkę przesiewamy i przesypujemy do dużej miski. Banana rozgniatamy widelcem, łączymy z rozbełtanym jajkiem, startym jabłkiem i miękkim...

Przepis ze zdjęciem TUTAJ
Składniki:
3/4 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki płatków owsianych górskich
1 łyżka miękkiego masła
1 jajko
1 miękki banan (duży)
garść suszonych rodzynek
garść suszonej żurawiny
1/2 startego jabłka loboRozgrzewamy piekarnik do 200’C.
Mąkę przesiewamy i przesypujemy do dużej miski. Banana rozgniatamy widelcem, łączymy z rozbełtanym jajkiem, startym jabłkiem i miękkim masłem.
Do mąki dodajemy płatki owsiane i w/w mieszankę. Wszystko dokładnie mieszamy (ja użyłam miksera), dodajemy suszone owoce. Dalej mieszamy. Powinna powstać klejąca masa którą nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15min. Ciacha w sam raz na dzisiejszą wycieczkę do IKEA:)

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (20)

Mary Good

Dodano opinię: 01.02.2015

Pycha!!!

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 02.02.2015

Cieszę się, że smakowały:)

Justyna

Dodano opinię: 15.02.2015

Ten komentarz został usunięty przez autora.

Marlena

Dodano opinię: 25.07.2015

Wszyscy dzisiaj się nimi zajadali 🙂 Są pyszne. Idealne jak dopada ochota na coś słodkiego.
 

Monika

Dodano opinię: 24.08.2015

One takie dosc miekie w srodku maja wyjsc ?

Jesli chodzi o ciastka to nie jestem za dobra :/ dzieki !

 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 25.08.2015

Tak:)

Monika

Dodano opinię: 11.02.2016

Kolejne pyszne ciastka! Oczywiście mama podjada dziecku 😉

Ola

Dodano opinię: 17.08.2016

Ciasteczka są genialne! Jutro je podam mojemu wybrednemu synkowi, zobaczymy czy też tak jak mi zasmakują. Dałam całe jabłko zamiast pół i 1 daktyla zamiast rodzynek. Wyszły w sam raz słodkie.

Justyna

Dodano opinię: 03.11.2016

Dziękuję za przepis. Czy pięć z termoobiegiem? Pozdrawiam, Justyna

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 05.11.2016

Tak.

Basia

Dodano opinię: 03.01.2017

Czy mogę podać takie ciasteczka synkowi, który ma 8,5 miesiąca? Chodzi o rodzynki i żurawinę, wydaje mi się, że ciężko je pogryźć, a jak połknie w całości czy mu nie zaszkodzi?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 10.01.2017

Tak.

Basia

Dodano opinię: 03.01.2017

Mogę je podać synkowi, który ma prawie 9 miesiecy? chodzi o rodzynki i żurawinę, taki maluszek da radę pogryźć?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 05.01.2017

Możesz.

Monika

Dodano opinię: 05.01.2017

Czy to co zostanie można zamrozić ? Jeżeli tak to jak dlugo można przetrzymywac w zamrażarce ?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 10.01.2017

Nigdy nie mroziłyśmy.

Nasturcja

Dodano opinię: 09.08.2017

Ciastka pieczemy na samej blaszce czy wyłożonej papierem? 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 12.08.2017

Tak jak w przepisie:) „wyłozonej papierem do pieczenia”

Justyna

Dodano opinię: 24.05.2020

Czemu ciastka są oznaczone +15m ?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 29.06.2020

To przepis z naszego starego bloga- jest tak oznaczony, bo podałyśmy te ciastka dzieciom, gdy miały 15mcy. Na dole są aktualne tagi. Możesz podac te ciastka po 8mcu

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek