3 porcje 12 miesięcy+

Takie śniadanie to bomba energii. Możesz zrobić te tosty również na podwieczorek. Posmakują każdemu. 

Składniki:

  • 6 kromek chleba
  • 2 jajka
  • szczypta cynamonu
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 kostki czekolady co najmniej 70%
  • olej do smażenia

Wbij jajka do miseczki i rozbełtaj. Dodaj cynamon i zamieszaj. Czekoladę posiekaj. Rozgrzej olej na patelni. Zamocz kromkę chleba z obu stron w jajku, posmaruj jedną stronę łyżka masła orzechowego, posyp czekoladą i przykryj drugą kromką tak samo namoczoną w jajku. Połóż złożone kromki na patelni, dociśnij i smaż z obu stron do zrumienienia, od czasu do czasu dociskając tosty od góry za pomocą np. dużej łyżki. Postępuj tak samo z pozostałymi kromkami chleba, aż powstaną 3 tosty francuski. Podawaj z owocami. 

Maluchowi pomiń czekoladę i posmaruj tosta tylko masłem orzechowym. 

Możesz do środka włożyć kilka malin przekrojonych na pół. 

*Inspiracja Jamie Oliver

Widziałaś nasze najnowsze fartuszki? W pięknych różnorodnych wzorach z fantastycznego, miękkiego materiału o właściwościach nieprzemakalnych? To wyjątkowo piękne fartuszki. Mamy też coś dla dzieci, które nie lubią fartuszków. Długie śliniaki. Zobacz wszystkie i wybierz. 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep