ciasto:
1 szklanka mąki orkiszowej;
1/2 szklanki maki gryczanej;
jajko;
szklanka mleka roślinnego;
łyżka oleju.
nadzienie:
około 150 g. tłustego sera białego;
łyżka jogurtu naturalnego;
kilka truskawek.

Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania ciasta o gęstości rzadkiej śmietany. Gdy jest za gęste, dodać mleka, za rzadkie-mąkę. Smażyć bez tłuszczu na patelni.
Ser biały rozgnieść widelcem, połączyć go z jogurtem. Truskawki pokroić w kosteczkę i wymieszać z serkiem. Układać nadzienie na naleśniki i zwijać w dowolny sposób.
Wersję dla rodziców wzbogaciłam cukrem i cukrem waniliowym.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep