Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

26 listopada 2024

Zapiekane naleśniki z mięsem

Pożywny obiad lub kolacja. Koniecznie wypróbuj nasze zapiekane naleśniki z mięsem. To super opcja na wykorzystanie mięsa z zupy.

zapiekane naleśniki z mięsem

Zapiekane naleśniki z mięsem

Zapiekane naleśniki z mięsem to super opcja na obiad czy kolację. Idealne, by wykorzystać mięso, które zostało z zupy czy wczorajszego obiadu.

Składniki:

1 szklanka mleka
¾ szklanki wody gazowanej
1 duże jajko
1 szklanka mąki
sól (opcjonalnie)
1 łyżka oleju

Wykonanie:

Naleśniki:

Zmiksuj wszystkie składniki i odstaw ciasto na co najmniej 20 minut. Smaż naleśniki do zrumienienia z obu stron.

Składniki:

2 uda z kurczaka (z gotowania rosołu)
½ papryki czerwonej
1 mała cebula
200 g pieczarek
½ pęczka natki pietruszki
½ pęczka koperku
2 łyżki tartej mozzarelli
szczypta pieprzu i soli
oliwa do smażenia
200 g pieczarek (do zapiekania)
2 łyżki tartej mozzarelli (do zapiekania)
½ pęczka koperku
oliwa

Wykonanie:

Przygotuj nadzienie:

Ugotowane mięso oddziel od kości i zblenduj. Warzywa pokrój w drobną kostkę, zioła posiekaj. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż warzywa. Przełóż je do mięsa, dodaj zioła, mozzarellę, przyprawy i wymieszaj nadzienie dokładnie. Jeśli jest wg Ciebie suche, dodaj odrobinę oliwy. Nakładaj nadzienie do naleśników i zwijaj je w kopertę. Ułóż na patelni do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania. Pieczarki pokrój w plastry, połóż je na wierzch naleśników i posyp mozzarellą. Zapiekaj około 25 min, w 1800C z termoobiegiem. Podawaj z warzywami i posypane koperkiem lub natką pietruszki.

zapiekane naleśniki z mięsem
zapiekane naleśniki z mięsem
zapiekane naleśniki z mięsem
zapiekane naleśniki z mięsem

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek