Zapiekane naleśniki z mięsem to super opcja na obiad czy kolację. Idealne, by wykorzystać mięso, które zostało z zupy czy wczorajszego obiadu.
Zmiksuj wszystkie składniki i odstaw ciasto na co najmniej 20 minut. Smaż naleśniki do zrumienienia z obu stron.
Ugotowane mięso oddziel od kości i zblenduj. Warzywa pokrój w drobną kostkę, zioła posiekaj. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż warzywa. Przełóż je do mięsa, dodaj zioła, mozzarellę, przyprawy i wymieszaj nadzienie dokładnie. Jeśli jest wg Ciebie suche, dodaj odrobinę oliwy. Nakładaj nadzienie do naleśników i zwijaj je w kopertę. Ułóż na patelni do pieczenia lub w naczyniu do zapiekania. Pieczarki pokrój w plastry, połóż je na wierzch naleśników i posyp mozzarellą. Zapiekaj około 25 min, w 1800C z termoobiegiem. Podawaj z warzywami i posypane koperkiem lub natką pietruszki.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)