Filet z łososia;
2 duże ziemniaki;
zioła;
oliwa z oliwek;
1/2 ząbka czosnku;
sok z cytryny.

Zdjąć skórę z łososia, dokładnie sprawdzić, czy nie ma ości! Natrzeć czosnkiem, obficie ziołami i sokiem z cytryny, odstawić do lodówki. Ziemniaki obrać i pokroić w cieniutkie paseczki. Posypać ziemniaki porwanym rozmarynem i ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Podpiec około 10-15 minut, następnie ułożyć na nich łososia, polać delikatnie oliwą z oliwek całość  i zapiekać kolejne 15-20 minut.
Podałam z jogurtem naturalnym i oczywiście Antek zjadł najmniej przypieczone fryty:).
Wersję rodziców doprawiłam dodatkowo ostrą papryką i podałam z sosem jogurtowo – czosnkowym z gałką muszkatołową.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep