Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

14 maja 2014

„Ziarna amarantusa z płatkami gryczanymi i truskawkami”

szklanka mleka roślinnego;2 łyżki ziaren amarantusa;2 łyżki płatków gryczanych;kilka truskawek. Ziarna amarantusa i płatki ugotować na mleku do miękkości (ziarna gotują się dość długo, około 25 minut, więc płatki można dodać po 10 minutach). Wyłożyć do miseczki, dodać pokrojone w kostkę truskawki, wymieszać.Wersję dla rodziców można dosłodzić syropem klonowym lub z agawy.

szklanka mleka roślinnego;
2 łyżki ziaren amarantusa;
2 łyżki płatków gryczanych;
kilka truskawek.

Ziarna amarantusa i płatki ugotować na mleku do miękkości (ziarna gotują się dość długo, około 25 minut, więc płatki można dodać po 10 minutach). Wyłożyć do miseczki, dodać pokrojone w kostkę truskawki, wymieszać.
Wersję dla rodziców można dosłodzić syropem klonowym lub z agawy.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek