Tak zwane coś z niczego i tylko 3 składniki:
pół dojrzałego banana
pól dojrzałego awokado
1/3 kostki (250gramowej) twarogu (np.półtłustego)
Mieszamy widelcem wszystkie składniki i mamy pastę o wielu zastosowaniach:
1) na chleb
2) z makaronem na ciepło na obiad
3) do jedzenia bez żadnych innych dodatków
4) jako nadzienie do naleśników
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Jeden z ulubionych twarozkow rocznej Natalki 🙂 Pycha!
dokonały!!!!
smakuje rownież z ryżem 🙂
Jako nadzienie do naleśników na zimno? Chodzi mi o to, czy po posmarowaniu trwarozkiem naleśników i po zawinięciu mozna je jeszcze posmażyć lub podpiec na chrupko tak jak tradycyjne z serem, czy raczej nie, bo awokado źle znosi wysokie temperatury?
Można podsmazyć lub upiec.
Próbowałyście może wersje wytrawną bez banana?
Tak. Mamy taki przepis na blogu.
Czy można do tego dodać jogurt naturalny, aby konsystencja była bardziej płynna?
Tak
Czy można to przechowywać w pojemniczku w lodówce?
Nie, awokado nie lubi przechowywania
Oznaczenie przepisu po 8 miesiacu, z jakich powodów? czy można podać wcześniej?
To byłą pomyłka
Podałam dziś dziecku ten twarożek ( 6mcy) na buzi i szyji pojawiły się czerwone place z małymi wybroczynami. Czy oznaczać to może już alergie? Czy bardziej to pierwsza reakcja na nabiał?
moze mieć alergie
Czy może być zwykły twaróg półtłusty? Synek ma ponad 8 miesięcy
Tak.
Czy polecacie twaróg firmy Wieluń?
Jeśli skład to śmietana i kultury bakterii to tak.
Zrobiłam samo awokado + banan. Młody wcinał aż miło ? 6,5mc