łyżka płatków owsianych(lub innych);
koper;
szczypior;
listek szpinaku;
łyżeczka zmielonych pestek dyni;
oliwa z oliwek.
Płatki zalać gorącą wodą. Szczypior, koper i szpinak pokroić drobno. Zagotować wodę w garnku. ułożyć na nim talerzyk z duralexu. Wlać kilka kropel oliwy. Jajka wbić do miseczki i ścinać je, przez kilka minut mieszając. Pod koniec dodać miękkie już płatki, szczypior,koper i szpinak. Wymieszać i wyłożyć na talerzyk. Posypać zmielonymi pestkami dyni, odrobiną koperku i szpinaku.
Zrobiłam 2 jajka, ponieważ oczywistym jest, że dziecko, podczas jedzenia, część porozrzuca, w efekcie zjadając jedno.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)