Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

17 maja 2014

„Zielona jajecznica z płatkami owsianymi”

2 jajka;łyżka płatków owsianych(lub innych);koper;szczypior;listek szpinaku;łyżeczka zmielonych pestek dyni;oliwa z oliwek. Płatki zalać gorącą wodą. Szczypior, koper i szpinak pokroić drobno. Zagotować wodę w garnku. ułożyć na nim talerzyk z duralexu. Wlać kilka kropel oliwy. Jajka wbić do miseczki i ścinać je, przez kilka minut mieszając. Pod koniec dodać miękkie już płatki, szczypior,koper i szpinak....

2 jajka;
łyżka płatków owsianych(lub innych);
koper;
szczypior;
listek szpinaku;
łyżeczka zmielonych pestek dyni;
oliwa z oliwek.

Płatki zalać gorącą wodą. Szczypior, koper i szpinak pokroić drobno. Zagotować wodę w garnku. ułożyć na nim talerzyk z duralexu. Wlać kilka kropel oliwy. Jajka wbić do miseczki i ścinać je, przez kilka minut mieszając. Pod koniec dodać miękkie już płatki, szczypior,koper i szpinak. Wymieszać i wyłożyć na talerzyk. Posypać zmielonymi pestkami dyni, odrobiną koperku i szpinaku.
Zrobiłam 2 jajka, ponieważ oczywistym jest, że dziecko, podczas jedzenia, część porozrzuca, w efekcie zjadając jedno.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek