Składniki:
Pół szklanki płatków owsianych;
1 szklanka wody;
½ szklanki mleka owsianego
Morwy suszone(mogą być oczywiście inne suszone owoce);
Banan (lub inny dowolny owoc);
Listki mięty;
Amarantu ekspandowany.
Płatki zalać wodą i odstawić najlepiej na noc. Kiedy zmiękną dolać pół szklanki mleka i zblendować. Budyń doprowadzić do wrzenia, dodać morwy i gotować jeszcze przez 3,4 minuty (jeśli konsystencja jest za gęsta można dolać wody lub mleka). Banan pokroić w ćwiartki i wymieszać z budyniem. Posypać podartymi listkami mięty, amarantusem i malinami.
Wersję dla rodziców dosłodziłam syropem z agawy.

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep