składniki:

  • 2 szklanki amarantusa ekspandowanego,
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 2 łyżeczki czarnuszki

Wyłóż blachę papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 180’C. Wymieszaj w misce wszystkie składniki ręką, aż powstanie lepka masa. Formuj ciasteczka i układaj na blaszce. Piecz około 15 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Po upieczeniu będą miękkie, stwardnieją dopiero po ostygnięciu. 

Ciasteczka zawierają cukier, więc nie podawaj ich niemowlakowi. Możesz pominąć cukier, wyrobić ciasto, uformować kilka ciasteczek z przeznaczeniem dla niemowlaka i dopiero dodać cukier do masy na pozostałe ciasteczka. 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep