Szklanka płatków owsianych;
2 szklanki mąki pełnoziarnistej;
2/3 szklanki wody;
1 szklanka mleka roślinnego;
Jajko;
Mus z owoców nawinie:).

Miksujemy ze sobą składniki ciasta.

Odstawiamy na pół godziny. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średniej patelni z obu stron na złoty kolor – trochę dłużej niż tradycyjne naleśniki. Jeśli ciasto za bardzo zgęstnieje – dodajemy trochę mleka lub wody.
Wybrane owoce rozdrabniamy (u mnie jabłka i gruszki starte na tarce) i dusimy do miękkości i osiągnięcia konsystencji musu.
Naleśniki smarujemy musem i zwijamy w ulubiony sposób.
Ten przepis brzmi, jakbym stała pół poranka przy garach, ale w żadnym wypadku tak nie było. Ja nie z tych. Naleśniki robi się szybciutko, a smakują naprawdę pysznie.