Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

20 maja 2014

Malinowe płatki

szklanka mleka roślinnego;łyżka płatków żytnich;łyża płatków owsianych;łyżka płatków jęczmiennych;łyżka płatków ryżowych dla uzyskania odpowiedniej gęstości*;maliny. Płatki ugotować do miękkości na mleku. Wyłożyć do miseczki, wymieszać z malinami.* Dodałam płatki ryżowe, bo one doskonale zagęszczają, a Antek, uczy się wciąż samodzielnie jeść łyżką, więc dobrze jest, gdy jedzonko nie spada mu z łyżki.

szklanka mleka roślinnego;
łyżka płatków żytnich;
łyża płatków owsianych;
łyżka płatków jęczmiennych;
łyżka płatków ryżowych dla uzyskania odpowiedniej gęstości*;
maliny.

Płatki ugotować do miękkości na mleku. Wyłożyć do miseczki, wymieszać z malinami.
* Dodałam płatki ryżowe, bo one doskonale zagęszczają, a Antek, uczy się wciąż samodzielnie jeść łyżką, więc dobrze jest, gdy jedzonko nie spada mu z łyżki.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (3)

Kamila

Dodano opinię: 25.07.2015

można na mleku kokosowym? Myślicie że wyjdzie?

JaPaula

Dodano opinię: 15.01.2018

A jakie dokładnie płatki, np. błyskawiczne ? Płatki owsiane na mleku trzeba długo gotować aby były miękkie, a jak z pozostałymi płatkami? Czy wrzucić wszystkie płatki jednocześnie ?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 16.01.2018

Np. Płatki orkiszowe.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek