Składniki:
kasza jęczmienna
2 buraki
kawałek polędwicy z indyka
świeży koperek
ewentualnie inne warzywa do wyboru (u mnie dziś sałata masłowa)

Dorośli na obiad mieli gulasz z kaszą i buraczkami, dlatego Ala dostała część tych składników.
Gotujemy tyle kaszy ile zjemy, najlepiej troszkę dłużej ją pogotować, żeby bardziej się kleiła.
Buraki gotujemy do miękkości.
Koperek myjemy i siekamy na drobne.
Mięso z indyka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem np. listka laurowego i z.angielskiego, lub kurkumy.

Z ugotowanej kaszy, kawałka buraka (startego na dużych oczkach tarki) i koperku tworzymy małe kuleczki. Podajemy z pokrojonymi kawałkami indyka, jeśli startujecie z blw polecam w blenderze posiekać mięsko i również dodać do kulek (ja tak często robiłam na początku naszego blw, bo bałam się dawać Ali duże kawałki mięsa), burakiem pokrojonym w słupki i ze świeżą sałatą. Proste i smaczne, dla malucha w sam raz:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep