Kawałek łososia;
Mleko kokosowe;
Zioła;
Cytryna;
Czosnek;
koper;
fasolka szparagowa.
Piekarnik nastawić na 200 stopni. Łososia skropić sokiem z cytryny, natrzeć odrobiną czosnku, posypać ziołami, koperkiem. Wyłożyć do małego naczynia żaroodpornego. Zalać mlekiem kokosowym w ilości zależnej od wielkości ryby. Tak, by sięgało do ¼ jej wysokości. Dołożyć kilka fasolek szparagowych. Zapiekać przez 30 minut.
W tym czasie ugotować ryż. Polecamy ryż sypki, nie ten z woreczków. Gotując w woreczku, całe dobrodziejstwo ryżu wylewam wraz z wodą.

Wersję dla rodziców i dla dziecka przygotowałam łącznie. Doprawiłam solą i pieprzem dopiero na talerzu. 


Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep