Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

07 kwietnia 2014

Ala’Rafaello

Jeśli zostanie Wam choć odrobina ugotowanej kaszy jaglanej zawsze można z niej zrobić… Ala’Rafaello Składniki: 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżeczki amarantusa ekspandowanego 2 łyżeczki wiórków kokosowych Ala na kolację jadła kaszę jaglaną z bakaliami- suszoną morelą, daktylem i żurawinami (posiekane owoce razem dusiły się z kaszą), ale że dużo kaszy zostało, postanowiłam wykorzystać...

Jeśli zostanie Wam choć odrobina ugotowanej kaszy jaglanej zawsze można z niej zrobić…

Ala’Rafaello

Składniki:

3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżeczki amarantusa ekspandowanego
2 łyżeczki wiórków kokosowych

Ala na kolację jadła kaszę jaglaną z bakaliami- suszoną morelą, daktylem i żurawinami (posiekane owoce razem dusiły się z kaszą), ale że dużo kaszy zostało, postanowiłam wykorzystać ją dziś. Kasza ma to do siebie że jak postoi w lodówce to łatwo można z niej „lepić”:)) Podgrzałam więc wczorajszą jaglankę, następnie uformowałam kuleczki i obtoczyłam je mixem amarantusa i wiórek i gotowe:) żeby nie było nudno, na dostawkę pojawiło się kiwi.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (7)

Anonymous

Dodano opinię: 27.02.2015

amarantus ugotowany? 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 27.02.2015

Amarantus ekspandowany-jego się nie gotuje:)Pozdrawiamy!

Wiola & Franek

Dodano opinię: 02.09.2015

Dziękuję Wam za ten prosty ale rewelacyjny przepis! Franek jadł z takim apetytem jaki widzę tylko przy jajecznicy na parze 🙂 je wszystko, ale te kuleczki zniknęły w zastraszającym tempie 😉 ja do jaglanki dodałam banana i zblendowalam dopiero z takiej masy formowalam „kulki”. Polecam 🙂

Justyna

Dodano opinię: 14.06.2016

Rewelacja! sama się zajadam kulkami 🙂 🙂 🙂

Ania

Dodano opinię: 22.03.2018

Niesamowity przepis! Takie proste, a takie pyszne ?

Natalia

Dodano opinię: 30.06.2018

Ile wody na te 3-4 łyżki kaszy jaglanej i ile czasu się gotuje

alaantkoweblw

Dodano opinię: 05.07.2018

Przykro mi ale ten przepis jest stary jak świat, hehe kulki ulepione pewnie z kaszy która została ze śniadania.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek