2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
pół obranej ze skóry gruszki
pół awokado
łyżka soku z cytryny
Dla tych, którym wciąż po ugotowaniu zostaje za dużo jaglanki i nie wiedzą co z nią zrobić:)
Zmiksować w blenderze z owocami na gładki mus, skropić sokiem z cytryny i wypić 🙂 Porcja zdrowia na śniadanie gotowa.

Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Witam, czy mogę podac synkowi 6,5 miesiaca ten koktajl?? kaszę jaglana jemy, gruszkę kochamy ,a w awokado chcielibysmy sie zauroczyc 🙂 czy można nie dać cytryny??
dziekuję 🙂
Jasne! Cytryna spowoduje, że awokado nie zciemnieje, jeśli Wam to nie przeszkadza to smiało:)
uwielbiam Was! koktajle super:) ja serwuje na sniadanie- np ten z awokado i natką pietruszki mega.
Wyszlo bardzo gorzkie, dlaczego? Jak sprobowalam to przez pol godziny czulam smak goryczki.
może wina kaszy.
Bardziej mus niż koktajl. Wyszedł bardzo gęsty. Nie mogłam zmiksować? ale smaczny?