http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/12/jaglanka-z-prazonym-jabkiem.html
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej;
1 szklanka wody;
1/2 szklanki mleka
 (lub 1,5 szklanki wody)
2 daktyle;
jabłko;
1 łyżeczka masła;
0,5 łyżeczki cynamonu.

Połącz wodę z mlekiem lub wybierz samą wodę i zagotuj w garnku.
Kaszę dwukrotnie opłucz wrzątkiem i wsyp do gotującego się płyny.Od razu dodaj też dwa posiekane na drobne daktyle. gotuj kasze pod przykryciem na minimalnym ogniu przez 18-20 min, do wchłonięcia płynu.

Jabłko obierz, pokrój w kostkę, upraż na patelni z dodatkiem masła (możesz podlać odrobina wody i prażyć najpierw pod przykryciem przez chwilę). Gdy jabłka zmiękną, posyp je cynamonem i dodaj do kaszy. Smacznego:)