8-10 porcji 8 miesięcy+

Gofrownica to dar niebios. Zrobisz w niej wszystko:) No… może zupę sobie daruj;) A tak serio, łącząc ulubione składniki, możesz wyczarować gofry, jakie tylko Ci się zamarzą. Jeszcze nie raz pokażemy na blogu nasze pomysły. Dziś gofry ziemniaczane. Ich zrobienie zajmuje może 15 minut, a efekt jest powalający w swej prostocie. Spróbuj!

składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1/2 cebuli
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mąki orkiszowej/ pszennej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta pieprzu
  • opcjonalnie 1 łyżeczka majeranku

Ziemniaki i cebulę obierz. Pokrój je na mniejsze części i włóż do malaksera. Zblenduj jak najdrobniej (możesz zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki, ale tak jest szybciej). Dodaj jajko, mąkę, olej, przyprawy i wymieszaj, aż składniki się połączą.

Rozgrzej gofrownicę do najwyższej temperatury i smaż niewielkie gofry zgodnie z instukcją producenta gofrownicy.

Pamiętaj! Rozgrzej dobrze gofrownicę i nie otwieraj jej podczas smażenia.

Najlepsze gofry wychodzą z gofrownicy, która ma powyżej 1000 W.

TYLKO DO KOŃCA MARCA W SPRZEDAŻY NASZ EBOOK Z PRZEPISAMI NA ODPORNOŚĆ .

KUP TERAZ W PROMOCYJNEJ CENIE O 10 ZŁ NIŻSZEJ –

TYLKO 28.90 ZŁ. KLIKNIJ TUTAJ!