Składniki:

  • 1/2 szklanki ziaren amarantusa;
  • jajko;
  • 2-3 łyżki mąki kukurydzianej;
  • borówki;
  • łyżka oleju (najlepiej kokosowego, ale może być inny);
  • 1/2 banana do osłodzenia.

Ziarna amarantusa wypłukać i ugotować w szklance wody (około 25 minut). Wystudzić (jeśli cała woda się nie wchłonęła, nie odcedzać, zostawić). Dodać jajko, mąkę,olej i rozgniecionego banana, i połączyć ze sobą składniki. Borówki umyć i dodać do ciasta-delikatnie wymieszać. Smażyć z obu stron na patelni bez tłuszczu.

 

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep