Te naleśniki Was zachwycą. Mają boski kolor, są niezwykle aromatyczne, sycące i delikatne w konsystencji. takiej dyni jeszcze nie próbowaliście.
*najpierw dodaj 1 szklankę mąki, dopiero gdy zmiksujesz wszystkie składniki, a ciasto będzie bardzo rzadkie, dosypuj mąkę partiami, aż do uzyskania konsystencji lejącego się ciasta na naleśniki (nie może być za gęste, jeśli takie jest- dodaj wodę)
Do miski przełóż puree, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj mikserem na jednolita masę. Odstaw na 15 min (latem do lodówki). Smaż cienkie naleśniki na lekko natłuszczonej, dobrze rozgrzanej patelni. Obsmażaj z dwóch stron.
Posmaruj małą ilością masła orzechowego (najlepiej crunchy), położ kilka plasterków banana i zwiń w rulon. Możesz użyć ulubionych dodatków- dobrej jakości dżemu, twarożku, innych sezonowych owoców.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)