Piekarnik nastaw na 170°C z grzaniem góra-dół, a blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Białka oddzielone od żółtek ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodawaj po jednym żółtku, a następnie masło orzechowe i sproszkowane daktyle lub cukier, mieszając do uzyskania puszystej masy. Do miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wylej na blaszkę i wyrównaj powierzchnię, a następnie piecz około 15 minut na środkowym poziomie piekarnika.
W międzyczasie twaróg połącz z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym i odżywką białkową, tworząc gładki krem. Upieczony biszkopt pokrój na prostokąty i przełóż przygotowanym kremem. Gotowe kanapki przechowuj w lodówce do 2 dni.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)