Napakowane warzywami babeczki marchewkowe z cukinią w jesiennym klimacie z nutką cynamonu, migdałami i orzachami. Pyszne i pożywne. Idealne na drugie śniadanie czy podwieczorek.
Piekarnik nastaw na 180°C z termoobiegiem. Przygotuj 12 foremek na muffiny. W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, szczyptę soli, wiórki kokosowe, cukier, płatki owsiane, i drobno posiekane orzechy i żurawinę. W drugiej – mokre składniki: startą marchew, startą cukinię, rozgniecione banany, olej, mleko, jajka). Połącz wszystko, delikatnie wymieszaj. Nałóż do foremek (ok. ¾ wysokości). Posyp obficie płatkami migdałowymi. Piecz 30 minut na środkowym poziomie piekarnika, a następnie wyjmij i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)