Te kotlety to prawdziwe niebo w gębie. Obłędnie soczyste, aromatyczne dzięki dodatkom. Zrobisz je szybko. Korzystaj póki sezon na dynię trwa.
Zetrzyj surową dynię i mozzarellę na grubych oczkach tarki, przełóż do miski, wbij jajka, dodaj bułkę tartą i przyprawy. Zamieszaj. Formuj kotlety dłońmi zwilżonymi wodą i panieruj w bułce tartej. Smaż na niewielkiej ilości oliwy z obu stron do zrumienienia.
Podawaj z frytkami z batata lub ziemniaka i surówką, np. z marchewki.
Kotlety dobrze smakują podane z sosem czosnkowym.
Do panierki możesz dodać jasny sezam.
To dobra opcja do śniadaniówki.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)