Składniki (na około 10 ciasteczek):

pół szklanki płatków owsianych górskich
1/4 szklanki wiórków kokosowych
garść ziaren słonecznika  (pokruszyć w blenderze)
garść suszonej żurawiny i rodzynek
szczypta proszku do pieczenia
2 duże dojrzałe banany

Piekarnik nastawiamy na 170'C z termoobiegiem.
Banany myjemy, obieramy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia.
Ziarna słonecznika siekamy blenderem. Rodzynki i żurawinę myjemy i siekamy nożem. Dodajemy do w/w składników. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę i nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wygładzamy kleksy masy tworząc okrągłe ciasteczka o grubości ok 1-2cm. Pieczemy ok 15min, pilnując żeby się nie przypaliły! 🙂

 

 

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep