Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

02 lipca 2014

„Płatki orkiszowe z czereśniami”

Składniki:2 łyżki płatków orkiszowychkilka czereśni bez pestekłyżka amarantusa ekspandowanegojogurt naturalny do polania płatków (ja używam Bakomy zielonego lub niebieskiego- w skłądzie tylko mleko i bakterie) Gotujemy płatki w wodzie lub na mleku, chwilkę studzimy, dodajemy czereśnie, posypujemy amarantusem i polewamy jogurtem. Proste i bardzo smaczne:)

Składniki:
2 łyżki płatków orkiszowych
kilka czereśni bez pestek
łyżka amarantusa ekspandowanego
jogurt naturalny do polania płatków (ja używam Bakomy zielonego lub niebieskiego- w skłądzie tylko mleko i bakterie)

Gotujemy płatki w wodzie lub na mleku, chwilkę studzimy, dodajemy czereśnie, posypujemy amarantusem i polewamy jogurtem. Proste i bardzo smaczne:)

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Karolina

Dodano opinię: 02.07.2015

sezon czereśniowy w pełni, a ja się zastanawiam od kiedy można dziecku je podawać?
 

admin

Dodano opinię: 03.07.2015

Hmm, czereśnie są zdrowe i smaczne, myślę że małą ilość można podawać już 8-9 m dziecku, uwaga tylko na wzdęcia:)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek