Składniki:
szklanka pure z dyni;
pół jabłka (starte na dużych oczkach traki);
2 łyżki amarantusa ekspandowanego;
2-3 łyżki mąki kukurydzianej;
jajko;
szczypta cynamonu lub kardamonu;
oleju do smażenia .
Łączymy dynię, jabłko, cynamon, amarantus. Dodajemy rozbełtane jajko i mieszamy. Wsypujemy 2 łyżki mąki kukurydzianej i mieszamy. Konsystencja powinna być ciężka, zwarta, jeśli jest rzadka dosypujemy mąki. Na koniec dolewamy olej.
Placuszki smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni lekko wysmarowanej olejem.
Dorośli mogą sobie posypać cukrem pudrem.

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep