Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

28 kwietnia 2014

„Pasta buraczkowa”

1 burak; 1 marchewka; Łyżka zmielonych pestek z dyni; Sok z cytryny; Oliwa z oliwek. Buraka i marchew ugotować w skórce, obrać. Warzywa zblendować wraz z pestkami dyni, kilkoma kroplami soku z cytryny i oliwą. Podałam na chlebku pełnoziarnistym.

1 burak;
1 marchewka;
Łyżka zmielonych pestek z dyni;
Sok z cytryny;
Oliwa z oliwek.

przyprawy-bez-chemii

Buraka i marchew ugotować w skórce, obrać. Warzywa zblendować wraz z pestkami dyni, kilkoma kroplami soku z cytryny i oliwą.
Podałam na chlebku pełnoziarnistym.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (11)

M

Dodano opinię: 12.03.2015

Czy pestki mogą być takie świeżo z dyni wyjęte…?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 13.03.2015

Nigdy z takimi nie robiłam,ciężko mi powiedzieć jak bardzo zmienią smak.

Emilia

Dodano opinię: 24.07.2015

Smaczne. I sprawdza się też jako coś w rodzaju pesto do makaronu.

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 24.07.2015

My też tak czasem robimy:);)Na zdrowie!

Kasia R.

Dodano opinię: 25.05.2017

Nie zdążyłam nawet ugotować makaronu jak już pasta była konsumowana przez córę. Miała też ugotowaną zupkę, ale ciągle znacząco paluszkiem pokazywała miseczkę z buraczano-marchwiowym "pesto" i mówiła "tjo" 🙂 I jak miałam odmówić 😉

Gosia

Dodano opinię: 10.01.2018

A ile taka pastę można przechowywać?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 10.01.2018

Do 3 dni max

Gosia

Dodano opinię: 03.09.2019

Czy burak może być upieczony?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 03.09.2019

tak

Marysia

Dodano opinię: 02.08.2020

czy taką pastę można zamrozić?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 04.08.2020

Lepiej zapasteryzować.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek