składniki:
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
składniki:
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Archiwum
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Może takie nietypowe pytanie, ale czy mogłabym poprosić o wskazówkę, które z Waszych zdrowiutkich przepisów (typu ciasta, placki) wychodzą chrupiące? Te banany pewnie nie, ale może jakieś inne? Mam trzylatkę, niestety nie karmioną blw no i stała się „ofiarą papek” – a więc mega niejadkiem. Jedynym sposobem, żeby zachęcić ją do czegoś nowego jest to, żeby było to chrupiące, może w takich plackach uda mi się przemycić coś zdrowego.
Pozdrawiam,
Asia.
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 5000 blogów z 22 kategorii.
zBLOGowani to największy polski serwis skupiający blogi i vlogi. Czytelnikom umożliwiamy obserwowanie blogów oraz tworzenia katalogów ulubionych wpisów. Blogerzy mają dodatkowo możliwość brania udziału w ciekawych akcjach i konkursach oraz dyskusji na forum. Zachęcamy do rejestracji.
Dziewczyny jesteście świetne, tyle wspaniałych pomysłów, moi chłopcy 2,5 oraz prawie roczniak, obaj BLW się zajadają pysznymi rozmaitościami w tym mąż również,choć dla ludzi zewnątrz wychodzę na kosmitke kulinarną. Mimo wszystko dziekuję i polecam Was innym.
Chciałabym się zapytać, czy do mierzenia używają Panie łyżek miarek, czy zwykłych sprzętów kuchennych typu zwykłą łyżka czy szklanka (a wiadomo, że obecnie to szklanka szklance nie równa)? Ja używam łyżek miarek i z podanych proporcji wyszło mi rzadkie to ciasto. Dodałam jeszcze 2-3 łyżki mąki, ale i tak po zanurzeniu ciasto obciekało na tace piekarnika i wyszły mi placki z owocami;)
Używamy łyzek i szklanki. Czasem niestety proporcje się zaburzają. Konsystencja musi być gęsta,ale ciasto i tak lekko spływa.
Rewelacyjny przepis! Młoda się zajadała, a ja razem z nią 🙂
Na zdrowie i polecamy się w innych przepisach:)
Dziewczyny co w zamian za miod?? Moge go pominac??
Możesz ale możesz też użyć np.syropu daktylowego lub klonowego.
Super, dziekuje:)
A ja pokusiłam się na wersje warzywną
Kurde juz któryś raz ucina mi komentarz…
A chciałam się pochwalić ze zrobiłam kalafior w cieście z mąki gryczana, doprawione koperkiem i odrobina pieprzu. Wyszło mniam 😉
Właśnie się zastanawiałam, czy to wyjdzie z warzywami. Spróbuję! Ile czasu piekłaś?
Wyjdzie,jak je uprzednio podgotujesz. Około 15 minut piekłam.