ciasto:
1,5 szklanki mąki orkiszowej (lub innej)
1 szklanka mleka (roślinnego lub krowiego)
1 jajko
olej do smażenia.

nadzienie:
200 g. szpinaku
1/2 małej piersi z indyka
1 łyżeczka posiekanego oregano(może być suszone)
1/2 ząbka czosnku
1/2 cebuli
kilka kropel soku z cytryny
1/2 szklanki bulionu/wody
olej do smażenia.

Zmiksuj składniki na naleśniki. Jeśli ciasto jest za rzadkie-dodaj mąki, jeśli za gęste-mleka. Smaż naleśniki na patelni wysmarowanej olejem.
Przygotuj nadzienie. Zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj szpinak, kilka kropel soku z cytryny i duś pod przykryciem aż zmięknie. Jeśli był w liściach-posiekaj go drobno.
Pierś umyj i osusz. Natrzyj oregano i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Zagotuj w garnku bulion/wodę i duś z nim pierś  z przyprawami pod przykryciem około 10 minut. Wystudź i drobno pokrój w kosteczkę.
Zmieszaj szpinak z mięsem.
Posmaruj naleśniki nadzieniem i zwijaj w dowolny sposób.
Wersję dla dorosłych możesz przyprawić solą i pieprzem.
 Ilość-około 5 sztuk