2 szklanki mąki pełnoziarnistej;
1,5 dużego banana;
1 szklanka mleka roślinnego;
1 jajko;
100 g. masła;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
Pół łyżeczki sody;
Wiórki kokosowe.
Masło roztopić, składniki suche połączyć ze sobą, wlać do nich mokre. Wymieszać. Można łyżką, grudki nie mają znaczenia:), ale ja przyjaźnię się z mikserem:). Wypełnić papilotki do 2/3 wysokości. Wcisnąć maliny(u mnie większe, więc po dwie), dziurkami po szypułce do góry. Posypać wiórkami kokosowymi. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Pamiętając, że każdy piekarnik jest inny, po 15 minutach należy sprawdzić jak bardzo  zbrązowiały.

Podany przepis, jest dostosowany do dzieci. W wersji dla dorosłych, banany (bo one mają dać słodycz), zastępujemy szklanką cukru. 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep