2 cukinie;
3 pomidory;
garść fasolki szparagowej
1 papryka czerwona;
2 ząbki czosnku;
cebula;
listki bazylii i oregano;
koperek;
szklanka bulionu (przepis tutaj).

Przygotować warzywa: Cukinię i paprykę pokroić w drobne słupki, cebulę w piórka, fasolkę długą przepołowić, pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Cebulkę zeszkić lekko na oliwie. Wlać bulion (lub wodę) do dużego garnka, dodać fasolkę i gotować około 10 minut. Następnie dodać cukinię, paprykę, pomidory, cebulę i dusić je aż do miękkości. Z ich soku powstanie sos. W połowie duszenia dodać czosnek i zioła.
Warzywa pokroiłam w większe kawałki,żeby były łatwiej chwytne dla dziecka. Maluszki mogą jeść rączkami,a starsze widelcem.
Wersję dla rodziców doprawiłam solą i pieprzem. Można podać z wędzoną kiełbasą.