1 szklanka mąki kukurydzianej;
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
1 jajko;
1 szklanka mleka roślinnego;
Około 100 g. szpinaku mrożonego;
¼ ząbka czosnku;
Łyżeczka masła;
Oliwa z oliwek;
sok z cytryny;
Opcjonalnie zioła.
 
Mąkę, jajko, łyżkę oliwy i mleko zmiksować. Dodać porwane zioła (niekoniecznie). Jeśli konsystencja ciasta jest za gęsta, dolać mleka lub wody. Smażyć naleśniki na patelni bez tłuszczu.
Szpinak podgrzać na patelni, dodać wyciśnięty czosnek, kilka kropel soku z cytryny i łyżeczkę masła.
Smarować naleśniki szpinakiem i zawijać wedle upodobania.

 

Nadzienie dla rodziców można wzbogacić czosnkiem i tartym żółtym serem.

 

 

 

 

 
Gościnnie Kubuś:

 

 

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep