http://alaantkoweblw.blogspot.com/2015/02/kostki-migdaowo-kakaowe.html

Składniki:

1/3 szklanki kaszy jaglanej;
1 szklana mleka (roślinnego/krowiego); ew. wody, ale smaczniejsze są na mleku;
3 daktyle;
1 łyżeczka kakao/karobu;
2 łyżki płatków migdałowych.

Mleko doprowadzamy do wrzenia. Kaszę płuczemy gorącą wodą. Daktyle drobno siekamy. Wrzucamy kaszę i daktyle do wrzącego mleka, przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy prze 18-20 minut. Migdały mielimy na proszek.
Ugotowaną kaszę łączymy z kakao i migdałami, blendujemy lekko. Przekładamy do miseczki (zdjęcie), odstawiamy do stężenia i ostygnięcia najlepiej na noc.
Rano wyjmujemy nożem kaszę z miski, kroimy w kostki , podgrzewamy np. w piekarniku nagrzanym na 180’C kilka minut lub w kąpieli wodnej/mlecznej. Gotowe:)