2 porcje 8 miesięcy+

Quinoa na śniadanie? Czemu nie, w końcu dałam się namówić na to ''cudo". Z racji na to, że mama karmiła mnie łyżeczką, a nie blw jestem mniej otwarta na nowe smaki niż moja córka:D Tak, Ali ta nowość na naszym stole bardzo smakowała. A Wy lubicie komosę? Mówią, że to królowa ważniejsza niż jaglanka. Ja niestety tego nie potwierdzam – dla mnie znów jaglanka górą:) Choćby ze wzgledu na nazwę:))

Składniki:

  • 1/2 szklanka komosy;
  • 1 szklanka mleka;
  • 1/2 szklanka wody;
  • 1/2 jabłka;
  • 1/2 łyżeczki cynamonu;
  • 1 łyżeczka rodzynek.

Komosę wypłucz dokładnie ciepłą wodą. W garnuszku zagotuj wodę z mlekiem, dodaj komosę i rodzynki i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem przez ok 20 minut, aż całkiem zmięknie. Przełoż na miseczkę i poczekaj, aż trochę ostygnie.

Jabłko zetrzyj na tarce, posyp cynamonem, dodaj do komosy i wymieszaj. Ciepłe, jesienne śniadanie gotowe. Smacznego:)

 

DSC_0475DSC_0476DSC_0477   

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep