Składniki:
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej;
pół miękkiego awokado;
sok z cytryny;
pomidor;
arbuz (spory kawałek).
Miąższ z awokado wyjmujemy łyżeczką, skrapiamy sokiem z cytryny.
Pomidora kroimy na pół i wydłubujemy łyżeczką miąższ (pestki można usunąć).
Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, pozbywamy się pestek.
Wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy jaglankę i miksujemy na gładko. Ilość arbuza zależy tylko od Was- im więcej tym koktajl rzadszy, im mniej tym gęstszy.
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Pyszne. Czy można to mrozić ?
Hmm chyba lepiej nie:)
Czy można użyć melona zamiast arbuza?
Tak
Kasza jaglana ugotowana na mleku czy wodzie ?
Jak wolisz
Co zamiast 🥑?
Pomiń, możesz dodać banana, mleko kokosowe. Awokado zawiera sporo dobrych tłuszczów, więc można dodać łyżeczkę dobrego oleju.