1 porcje

To, co dziś Wam proponujemy, to ulubione, letnie śniadanie Antka. Sięga po nie również zimą, ale już z innymi owocami. Nie używamy platków śniadaniowych słodzonych i jogurtów owocowych. Dlaczego? Bo oszczędzamy:):):):) Żarcik rzecz jasna. W tej samej cenie używamy czegoś ZNACZNIE zdrowszego i na pewno SMACZNIEJSZEGO. Że o walorach estetycznych i frajdzie nie wspomnę.

Na zdjęciu znajduje się:

  • jogurt naturalny, który ma w składzie tylko: mleko i kultury bakterii,
  • owoce sezonowe,
  • zboża ekspandowane: kasza jaglana, kasza gryczana, komosa, amarantus (do kupienia w każdym sklepie ze zdrową żywnością i na takich półkach w supermarketach).

Jeśli chcecie jeszcze to dosłodzić, choć potrzeby nie ma, można po wymieszaniu polać miodem (po 12mż).

Gotowe!

Jogurtom owocowym z mlekiem w proszku, toną cukru i niejednokrotnie konserwantami mówimy stanowcze NIE. Na śmietnik również ze słodzonymi płatkami śniadaniowymi, nawet jak na opakowaniu napisali „miodowe” czy „zbożowe”. Koło miodu czy zboża nawet nie leżały! Przeczytajcie skład.

A jak to przygotować? Antek Wam pokaże:)

KLIKNIJ TUTAJ

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep