http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/10/cielecina-duszona-w-warzywach.html

około 300 g. cielęciny;
1 marchewka;
1 pietruszka;
por lub 1/2 cebuli;
1 ząbek czosnku;
1/2 papryki czerwonej;
2 ogórki kiszone;
mały listek laurowy;
2 ziela angielskie;
wybrane zioła.
oliwa.

Mięso  pokroić na mniejsze kawałki . Warzywa umyć, obrać i pokroić w plasterki lub paseczki. Na rozgrzaną i lekko skropioną oliwą patelnię ułożyć mięso. Lekko przesmażyć z obu stron. zdjąć z patelni. Do tej samej patelni wlać szklankę bulionu/wody, dodać pokrojone warzywa i przyprawy (prócz ogórka) i dusić wszystko pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dodać mięso i nadal dusić około 20 minut. Ogórek dodać 10 minut przed końcem duszenia.