łyżka jogurtu naturalnego (przepis znajdziesz tutaj);
łyżeczka płatków gryczanych (mogą być inne);
opcjonalnie 1/4 banana;
listki mięty.
Ser biały rozgnieść widelcem. Dodać do niego jogurt i wyrobić na gładką pastę. Winogrona pokroić na ćwiartki, dodać do sera wraz z płatkami. Wymieszać. Jeśli chce się uzyskać słodki twarożek, można dodać rozgnieciony banan. Posypać listkami mięty.
Podałam na chlebie orkiszowym.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Dziewczyny same w domu, czyli nasz jadłospis na 5 dni | MAMORKI.com
Dodano opinię: 14.08.2015
[…] Twarożek winogronowy […]
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 14.08.2015
Ależ smakowity ten Wasz jadłospis:))) Pozdrawiamy:)
Maja
Dodano opinię: 10.05.2017
A co z winogronami? Do pokrojenia na serek czy tez zmiksować z serkiem- jesli tak to jaka proporcja? 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 13.05.2017
Znajduje sie w przepisie informacja,zę pokroić i dodac do tawrogu.