Przekrój arbuza i wytnij z niego gruby, okrągły plaster. Wykrój miąższ i przełóż go do miski. Dodaj truskawki, maliny, jogurt i opcjonalnie miód. Zblenduj. W skórce plastra zrób 4 do 6 nacięć (zależy od wielkości plastra) i włóż w nie patyczki do lodów. Połóż skórkę po plastrze arbuza na płaską deskę i dociśnij brzegi. Przelej masę do środka skórki. Na koniec poukładaj borówki, tak by udawały pestki arbuza:) Włóż do zamrażarki na co najmniej 6 godzin. Przed podaniem pokrój na trójkątne porcje.
Możesz przygotować b bardziej kaloryczną wersję, ale mocno smaczną:) Zamień jogurt na słodką śmietankę 30% i ubij ją na gęsto. Dodaj do owoców po blendowaniu i wymieszaj łyżką. Dodaj wanilię, a podkręcisz smak. Pyyycha.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (1)
Maria
Dodano opinię: 01.06.2024
Genialne 🙂 ja nie lubię arbuzów, ale koniecznie muszę wypróbować.