Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

03 sierpnia 2023

Bezglutenowe babeczki amarantusowe (najlepsze)

Najlepsze babeczki bezglutenowe z amarantusa ekspandowanego.

Bezglutenowe babeczki amarantusowe (najlepsze)

To naprawdę najlepsze bezglutenowe babeczki jakie jadłam. Dzieci zachwycone. Są puszyste, miękkie, delikatne… przesmaczne. Sprawdź!

Składniki:

12
3 szklanki amarantusa ekspandowanego
2 jajka
1,5 dojrzałego banana
1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka jogurtu greckiego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
opcjonalnie owoce sezonowe

Wykonanie:

Nastaw piekarnik na 180’C termoobieg i przygotuj foremki do babeczek. Do miski wsyp amarantus, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, wbij jajka, dodaj masło orzechowe, wlej olej i jogurt. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do składników. Wymieszaj całość. Przełóż masę do foremek do 3/4 ich wysokości. Wciśnij po kilka małych kawałków owoców. Piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika

Chcesz rozszerzać dietę metodą BLW? Nasz video kurs WSZYSTKO O BLW jest dla Ciebie. Teoria poparta filmami instruktażowymi,  wtórych dokładnie zobaczysz, jak dziecko powinno zachowywać się w danych momentach rozszerzania diety, jakie akcesoria wybrać, jak uniknąć błędów, jak przygotować dziecko i siebie oraz wiele innych. Zapisz się na listę oczekujących i  otrzymaj 20% niższą cenę oraz prezenty. 

VIDEO-EBOOK o BLW

Zapisz się na listę oczekujących i odbierz dwa jadłospisy na start rozszerzania diety!


.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (3)

Klaudia

Dodano opinię: 23.10.2023

Wyszły pyszne 😊 co prawda zmodyfikowałam przepis i zamiast masła orzechowego dałam olej kokosowy, zamiast oleju oliwę i dodałam jogurt Skyr

Marta

Dodano opinię: 10.01.2025

Czy można zamienić jogurt na kokosowy?

zamowieniaalaantkoweblw

Dodano opinię: 03.02.2025

tak

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek