Nastaw piekarnik na 180’C termoobieg i przygotuj foremki do babeczek. Do miski wsyp amarantus, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, wbij jajka, dodaj masło orzechowe, wlej olej i jogurt. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do składników. Wymieszaj całość. Przełóż masę do foremek do 3/4 ich wysokości. Wciśnij po kilka małych kawałków owoców. Piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (9)
Klaudia
Dodano opinię: 23.10.2023
Wyszły pyszne 😊 co prawda zmodyfikowałam przepis i zamiast masła orzechowego dałam olej kokosowy, zamiast oleju oliwę i dodałam jogurt Skyr
Marta
Dodano opinię: 10.01.2025
Czy można zamienić jogurt na kokosowy?
zamowieniaalaantkoweblw
Dodano opinię: 03.02.2025
tak
Anna
Dodano opinię: 16.04.2025
Ile dni wytrzymają muffinki?
zamowieniaalaantkoweblw
Dodano opinię: 02.06.2025
W lodówce możesz trzymać do 3 dni
Aneta
Dodano opinię: 29.04.2025
Czym można zastąpić masło orzechowe?
zamowieniaalaantkoweblw
Dodano opinię: 02.06.2025
Pomiń, albo użyj masła z migdałów (jest dużo mniej alergizujące)
Ewelina
Dodano opinię: 29.05.2025
Moje babeczki wyszły w środku mocno wilgotne, mam wrażenie że aż za bardzo, czy tak ma być?
zamowieniaalaantkoweblw
Dodano opinię: 02.06.2025
One są w środku wilgotne, ale ciężko nam ocenić czy twoje są za bardzo czy idealnie. Ale jeśli piekłaś je te 20minut to nie ma tam nic co by mogło zaszkodzić