Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

03 sierpnia 2023

Bezglutenowe babeczki amarantusowe (najlepsze)

Najlepsze babeczki bezglutenowe z amarantusa ekspandowanego.

Bezglutenowe babeczki amarantusowe (najlepsze)

To naprawdę najlepsze bezglutenowe babeczki jakie jadłam. Dzieci zachwycone. Są puszyste, miękkie, delikatne… przesmaczne. Sprawdź!

Składniki:

12
3 szklanki amarantusa ekspandowanego
2 jajka
1,5 dojrzałego banana
1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki masła orzechowego
1 szklanka jogurtu greckiego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
opcjonalnie owoce sezonowe

Wykonanie:

Nastaw piekarnik na 180’C termoobieg i przygotuj foremki do babeczek. Do miski wsyp amarantus, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, wbij jajka, dodaj masło orzechowe, wlej olej i jogurt. Banana rozgnieć widelcem i dodaj do składników. Wymieszaj całość. Przełóż masę do foremek do 3/4 ich wysokości. Wciśnij po kilka małych kawałków owoców. Piecz 20 minut na środkowym poziomie piekarnika

Chcesz rozszerzać dietę metodą BLW? Nasz video kurs WSZYSTKO O BLW jest dla Ciebie. Teoria poparta filmami instruktażowymi,  wtórych dokładnie zobaczysz, jak dziecko powinno zachowywać się w danych momentach rozszerzania diety, jakie akcesoria wybrać, jak uniknąć błędów, jak przygotować dziecko i siebie oraz wiele innych. Zapisz się na listę oczekujących i  otrzymaj 20% niższą cenę oraz prezenty. 

VIDEO-EBOOK o BLW

Zapisz się na listę oczekujących i odbierz dwa jadłospisy na start rozszerzania diety!


.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (9)

Klaudia

Dodano opinię: 23.10.2023

Wyszły pyszne 😊 co prawda zmodyfikowałam przepis i zamiast masła orzechowego dałam olej kokosowy, zamiast oleju oliwę i dodałam jogurt Skyr

Marta

Dodano opinię: 10.01.2025

Czy można zamienić jogurt na kokosowy?

zamowieniaalaantkoweblw

Dodano opinię: 03.02.2025

tak

Anna

Dodano opinię: 16.04.2025

Ile dni wytrzymają muffinki?

zamowieniaalaantkoweblw

Dodano opinię: 02.06.2025

W lodówce możesz trzymać do 3 dni

Aneta

Dodano opinię: 29.04.2025

Czym można zastąpić masło orzechowe?

zamowieniaalaantkoweblw

Dodano opinię: 02.06.2025

Pomiń, albo użyj masła z migdałów (jest dużo mniej alergizujące)

Ewelina

Dodano opinię: 29.05.2025

Moje babeczki wyszły w środku mocno wilgotne, mam wrażenie że aż za bardzo, czy tak ma być?

zamowieniaalaantkoweblw

Dodano opinię: 02.06.2025

One są w środku wilgotne, ale ciężko nam ocenić czy twoje są za bardzo czy idealnie. Ale jeśli piekłaś je te 20minut to nie ma tam nic co by mogło zaszkodzić

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek