Składniki:
łosoś świeży
cytryna
zioła prowansalskie
pieprz ziołowy (może być bez pieprzu)
papryka czerwona
1 brokuł
płatki ryżowe lub ryż
cukinia (bo został kawałek w lodówce, a co ma się zmarnować:) )
amarantus ekspandowany

Łososia myjemy, kroimy na kawałki, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w paski lub większe kawałki. Łososia i paprykę gotujemy razem w garnku do gotowania na parze do miękkości.
Brokuły dzielimy na różyczki, cukinie obieramy ze skórki i kroimy w słupki, razem gotujemy do miękkości w zwykłym garnku.
Płatki ryżowe lub ryż gotujemy do super:) miękkości.

Ugotowaną cukinię rozgniatamy widelcem, odsączamy nadmiar wody i łączymy z ugotowany ryżem lub płatkami ryżowymi i łyżeczką amarantusa. Tworzymy małe kuleczki:)
Łososia podajemy na paprykowej łódeczce. Obiadek w 20min gotowy! Smacznego:)

Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep