http://alaantkoweblw.blogspot.com/2014/11/domowy-budyn-bananowy.html

Składniki:
1,5 szklanki mleka (może być roślinne);
0,5 szklanki wody;
czubata łyżka mąki ziemniaczanej (budyń będzie gęsty ale nadający się też do picia z kubka, jeśli dasz 2 łyżki mąki, budyń będzie mega gęsty, do jedzenia tylko łyżką lub ręką:) ) ;
łyżka masła;
żółtko;
banan (lub dwa jeśli chcesz bardziej słodki budyń).

Banana blendujemy lub rozgniatamy widelcem.
Mleko gotujemy z dodatkiem masła. Mąkę mieszamy z wodą i żółtkiem i powoli wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy trzepaczką, by nie porobiły się grudki. Po chwili dodajemy banana i mieszając gotujemy jeszcze z 2 min.
Wylewamy budyń na miseczki (wcześniej przelane zimną wodą). Jemy na ciepło lub zimno:)
Porcję dla dorosłych można dosłodzić.