Składniki:
5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej;
pół szklanki mleka roślinnego;
jajko;
2 łyżki mąki kukurydzianej;
2 łyżki mąki ziemniaczanej;
(lub 4 łyżki jednej z tych mąk)
2 ugotowane i starte na grubych oczkach buraki;
odrobina posiekanej natki pietruszki.

Wszystkie składniki (poza natką) blendujemy na gładkie, ale bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy ciasto łyżką. Rozgrzewamy suchą patelnię (ja używam teflonowej) i wylewamy ciasto w taki sposób jakbyśmy chciały/ chcieli zrobić grubego naleśnika. Obsmażamy z dwóch stron, a następnie kroimy naleśnika wg. upodobań albo podajemy w całości:)

Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, należy dodać trochę mąki.