2 łyżki migdałów w płatkach ( mogą tez być w całości);
2 łyżeczki karobu (może być kakao dla starszych dzieci);
2 niewielkie banany.
Migdały zblendować na proszek (jeśli są w całości, zdjąć uprzednio skórkę), banany rozgnieść. Wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą, najlepiej blenderem.
Podałam z chlebkiem słonecznikowym
Pyszna,zdrowa pasta, którą mój syn pokochał od pierwszego smaku:)
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
Córa również polubila 😉 pierwsza idzie "nutella" a potem skubnie chleba 🙂
Odnajsmaczniejszego się zaczyna;)
Dziewczyny kolejne jedzonko które mój niejadek polubił 🙂 Jest pyszna! Przepis sprzedałam bratu czekoladowemu łasuchowi 🙂
A czy taka nutella może postać w lodówce? Jeśli zrobię dzisiaj to jutro do przedszkola na kanapkę można posmarować? Przepraszam, jesli głupie to pytanie.
Możesz:)
Super przepis 🙂 Ja robię nutellę z awokado, banana, kakao i miodu 🙂
Czy można taką pastą posmarować naleśniki?
Jak najbardziej:) Bardzo często tak robimy naleśniki:)
U nas to od dawna jest hit, syn zawsze je do końca i domaga się więcej:)
Karob w jakiej postaci dodajecie do takiej pasty? Bo z tego, co widzę, to w internecie można kupić i taki w postaci proszku i taki w postaci melasy. Będę wdzięczna za odpowiedź, bo nie mam doświadczenia z tym produktem, a przepis wygląda pysznie 🙂
W proszku.
Witam! A od kiedy można kakao? Wiem, że to produkt silnie alergizujacy ale dziecku rocznej już można?
To alergen,ale wszystko nim może być. Możesz spróbować. Może alergii nie ma. Jeśli się boisz,zastąb kakao karobem.
Dziewczyny Wasz blog jest ekstra 🙂 Ale takie techniczne pytanie – jeśli przepis jest otagowany +12 i +8 to jak mam to interpretować? Mam 8-miesięcznego maluszka i szukam czegoś ciekawego na kanapki dla niego:) Mogę już mu serwować migdały?
To pomylka:) Naprawdę nie wiemy, jak ro się stało:) Poprawione.
ja również dodaje awokado a migdały podpiekam na patelni 😀 pyszotka!
Witam. Jak długo taka pasta może postać w lodówce? Zrobiłam wersję z awokado i strasznie dużo wyszło. Pozdrawiam 🙂
Do 3 dni max.
W waszej książce jest też taki przepis z awokado, czy to coś zmienia smak? i zastanawiam się co zrobić żeby mozna było go przechowywać dłużej niz 3 dni a jakby tak podgotować/ugotowac awokado z bananami i dodac kakao i migdaly itp czy to by coś Tego wyszło i czy przez to by mozna dłużej trzymać?
raczej byśmy nie gotowały tej nutellii. MOże po prostu zrób mniejszą porcję?
A kakao kiedy można podawać?
My podalyśmy po roku, a wczesniej używałyśmy karobu.
Przepis smaczny ale wszytko spływa z chleba zanim trafi do buzi. Zastanawiam się czym to zagęścić.
Przepis smaczny ale wszystko spływa z chleba. Zastanawiam się czym do zagęścić.
Mam pytanie odnośnie migdałów – czy jest jakiś powód, dla którego muszą być w płatkach lub w całości? Czy to jakoś wpływa na smak? Pytam, bo mam mielone migdały w domu i nie wiem, czy kupować specjalnie inne.
Możesz te mielone wrzucić i blendować do uzyskania kremu
Krem pycha mimo, że dodałam trochę orzechów nerkowca. Syn mówi, ze tez mu bardzo smakuje. Dziękuję za przepis!