2 jajka;
3 paseczki papryki;
koperek, natka pietruszki, oregano;
pół łyżeczki masełka;
kawałek chlebka.
Zagotowujemy wodę w małym garnku, układamy na nim talerzyk, by jajecznica mogła się ścinać na tworzącej się parze. Roztapiamy na talerzyku masełko, wbijamy jajka i dodajemy drobno pokrojoną paprykę. Ścinamy jajka, mieszając. Pod koniec dodajemy kawałki chlebka, koperek, pietruszkę i oregano. Należy pamiętać, by jajko całkowicie się ścięło.
Gotową jajecznicę można posypać koperkiem, czy amarantusem.

Wersję dla rodziców wzbogaciłam solą, pieprzem i tartym parmezanem. 



Chcesz poznać nasze książki i ebooki z przepisami?
Wszystko to znajdziesz w jednym miejscu – naszym alaantkowymSKLEPIE.
AlaantkowySklep