Do garnka z wodą wrzucamy garść umytych wiśni ez pestek, garść jagód, pół obranego jabłka bez gniazda nasiennego, maliny. Gotujemy wszystko aż woda zacznie wrzeć i owoce zaczną się rozpadać na drobne (ok. kilka minut). Następnie całość miksujemy blenderem na gładki krem i jeszcze raz wstawiamy na gaz. W szklance rozdrabniamy kartoflankę z odrobią wody i powoli (mieszając krem z owoców) wlewamy płyn do zupy cały czas mieszając. Czekamy aż się zagotuje i wyłączamy. Zupę dosmaczyłam kleksem z jogurtu naturalnego podałam ostudzoną z makaronem (kokardkami).
Dorośli mogą sobie osłodzić zupkę cukrem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (8)
Beata
Dodano opinię: 15.04.2016
,, W szklance rozdrabniamy kartoflankę '' ? czy mogę prosić o bardziej szczegółowy opis do tego zdania, bo ze mnie taka gospodyni, że nie wiem o co chodzi 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 16.04.2016
W szklance rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną:)
Dekajot
Dodano opinię: 03.06.2016
Chodzi o mąkę ziemniaczana 😉 łyżeczkę na pół szklanki zimnej wody – zagęści zupę 😉
Eliza
Dodano opinię: 04.04.2018
Czy z mrożonych owoców mogę także spróbować ugotować taką zupę czy nie ma sensu?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 05.04.2018
Jasne:)
Natalia
Dodano opinię: 17.10.2018
Na pierwszy rzut oka wygląda jak czerwona kapusta po przekrojeniu 🙂 pozdrawiam
Ewa
Dodano opinię: 28.07.2020
Czy mogę podać tę zupę 10 miesięcznej còrci?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 02.08.2020
Pewnie, nawet wcześniej.